Yay yaxınlaşır. Qış aylarında aldıqları çəkidən xilas olmaq istəyənlər arıqlama prosesini sürətləndirən təbii üsullarda çarə axtarırlar. Qabaq şorbası; Aşağı kalorili, lifli tərkibi və detoks effekti səbəbiylə pəhriz saxlayanlar tərəfindən tez-tez seçilən bənzərsiz bir daddır.
Az kalorili, yüngül və asan həzm olunan yemək olan balqabaq şorbası arıqlamaq istəyənlər üçün idealdır. A və C vitaminləri ilə zəngin olan bu unikal dad, detoks effekti ilə də ödemi bədəndən çıxarmağa kömək edir.
2 orta ölçülü balqabaq
1 kiçik ölçülü soğan
1 diş sarımsaq
1 çay qaşığı zeytun yağı
1 stəkan yüngül süd (isteğe bağlı - əvəzinə su istifadə edilə bilər)
2 stəkan su (və ya tərəvəz suyu)
Duz (az miqdarda isteğe bağlı) Qara bibər, nanə, çili bibəri (isteğe bağlı)
Necə etmək olar: Soğan və sarımsağı kiçik parçalara doğrayın. Zeytun yağını bir qazanda qızdırın və soğan və sarımsağı bir neçə dəqiqə qızardın. Balqabaqları yuyun, qabıqları ilə birlikdə doğrayın və qazana əlavə edin. 2 stəkan su (və ya tərəvəz suyu) əlavə edin, balqabaq yumşalana qədər bişirin. Bişmiş inqrediyentləri blenderə qoyun. İstəyə görə yüngül süd əlavə edin və bir dəfə daha qaynadın. Ədviyyatlar əlavə edin və qarışdırın. İsti servis edin.